ALTID
DANSK-TALENDE GUIDER!

Kr. 140,-
pr. person

HVER DAG FRA 09.30 TIL 12.00
Minimum 6 personer

På denne tur besøger vi både de små kringlede gader i den gamle by og Prags undergrund. Denne tur er rigtig spændende for dem, som gerne vil opleve det gamle, mørke og ukendte Prag.

Prag er berømt for sine smukke bygninger og det charmerende miljø. Men der findes en anden og mere grusom historie i Prags undergrund. Inde på den Gamle Rådhusplads, under det Astronomiske Ur, ligger Prags gamle og skjulte by cirka 6-7 meter under jorden. Her kan du se hvordan folk boede helt tilbage til det 12. århundrede og se de rum, hvor den berygtede fængsels- og torturkælder senere blev bygget.

Den gamle bydel rummer de ældste bygninger i Prag. Her var der by helt tilbage i år 1000. Der er mange små og hyggelige gader med smukke og facinerende bygninger. På denne tur går vi først igennem de små kringlede brostensgader, mens vi hører om Tempelridderne, Mozart, Tycho Brahe, Franz Kafka, historier fra 2. Verdenskrig og ikke mindst de mange spøgelseshistorier der er opstået her.


På Den Gamle Rådhusplads tager vi ned i undergrunden som rummer den skjulte by under det Astronomiske ur. Her bevæger vi os rundt i de gamle, mørke og lidt uhyggelige gange, som ligger i flere niveauer under jorden. Den skjulte by fungerede først som eboelse, men i 1200-tallet rykkede den bogstaveligt talt 7 meter op. Det tog flere årtier at flytte byen op til det nuværende niveau. De gamle gange blev senere brugt til fængsel. Vi ser de gamle tunneller og hører de grufulde historier om fangernes skæbner, og om hvordan de tjekkiske modstandsfolk i de samme gange kæmpede imod de tyske soldater under 2. Verdenskrig i de sidste dage unden befrielsen af Prag.

Nu har I chancen for at komme med på denne anderledes tur i Prags gamle bydel og ikke mindst i "Byen under byen".

Praktiske informationer:
Betaling: Skal ske direkte til guiden og kan ske i danske kroner, euro eller tjekkiske korunaer.
Mødested: Alle ture starter ved Krudttårnet, Prasna Brana, som er centralt beliggende på Republik Pladsen på tjekkisk Namesti Republiky.
Mødetid:
 Turene starter på de tidspunkter, der er anført for turbeskrivelserne.